Nienke Homan stopt als gedeputeerde

Zonet kondigde Nienke Homan haar vertrek aan als gedeputeerde. Ik zat naast haar bij de persconferentie. En ik vind het hartstikke jammer dat ze weg gaat. Nienke is een krachtige en beeldbepalende gedeputeerde. Iemand die al haar talent en ambitie in de afgelopen tien jaar heeft ingezet om Groningen groener en socialer te maken.

Iedereen in de wereld van energie en klimaat kent Nienke Homan. Dat Groningen een onverwoestbaar imago heeft op het gebied van nieuwe energie en waterstof, komt ook doordat Nienke het zo overtuigend kan zeggen. Het is fantastisch om een gedeputeerde te hebben die nationaal en internationaal respect krijgt.

Daarnaast is Nienke iemand die een belangrijke rol speelt in het team van het college van GS.
Ze is sterk. Verbindend. Strategisch. Slim. Helaas is ze zelfbewust genoeg om te bepalen dat het tijd wordt om iets anders te gaan doen.

We zien Nienke niet graag vertrekken. We gaan haar missen, als bestuurder, als collega, als mens.
Wij leggen ons er tandenknarsend bij neer dat zij het tijd vindt voor een nieuwe stap. Om op een andere plek werk te maken van haar idealen. Nee, er is nog niks anders, zegt ze stralend. Daar wil ik eerst eens rustig over nadenken. Ik denk dat dat niet gaat lukken: het wordt vast snel druk op haar telefoon.