Toegankelijkheid

De provincie Groningen wil dat iedereen alle informatie en diensten op haar websites goed kan lezen en gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid. 

Deze website is op 30 januari 2024 getoetst op digitale toegankelijkheid. Het toegankelijk maken van deze website is onderdeel van een groter project, waarbij alle websites waar de provincie Groningen (mede)opdrachtgever van is, op digitale toegankelijk worden getoetst.

Op dit moment werken we aan de bevindingen die uit het onderzoek zijn gekomen. Binnen enkele maanden toetst stichting Accessibility opnieuw en kijkt of de provincie de bevindingen voldoende heeft opgelost. Hiervan krijgen we een toegankelijkheidsverklaring die we op deze pagina gaan toevoegen. 

Pdf-bestanden, video's en kaarten

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan documenten zoals Pdf-bestanden, video's en kaarten. De provincie Groningen kan op dit moment niet garanderen dat al deze bestanden op de website aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoen. Er wordt intensief gewerkt om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst wel zo is.